Bettasmart på svenska

Vad innebär betting?

Betting och framförallt sportsbetting är något som seglat upp och blivit otroligt populärt under de senaste åren. Utbudet på nätet är i det närmaste obegränsat och nya sajter tillkommer hela tiden. Betting är detsamma som vadslagning som har funnits genom alla tider.

Du satsar på det lag som du tror kommer vinna. Och det är samma tänk oavsett om du spelar på en hockeymatch, Wimbledon eller ett politikerval. Vem kommer gå vinnande ur det här? Det finns vadslagning gällande det mesta, eller vad sägs om: När kommer prinsessan gifta sig?

Olika bettingodds

För att man ska kunna begripa sig på vad betting är behöver man först förkovra sig i vad odds är. En enkel förklaring till vad odds innebär är att det helt enkelt är skillnaden mellan insats och vinst. Ett högt odds på en speciell match innebär att chansen att de ska vinna är liten.

Är det en skräll, det vill säga att det sämre laget vinner, så betalas det i regel ut en högre utdelning till de som var kloka nog att satsa på ”fel” lag. När det gäller förklaringen till låga odds är det likadant fast tvärtom.

Oddsen är låga om man tippar på säkra matcher, dvs att man lägger pengarna på favoriten. Inom oddsvärlden finns det en rad olika varianter. Det finns fasta odds och rörliga eller flytande odds. Fasta odds innebär att spelbolagen redan i förväg bestämt ett odds. Det står fast oavsett hur många eller hur få som satsar.

Är däremot oddset flytande eller rörligt, så kan det komma att ändras beroende på hur många eller hur få som spelar på den specifika matchen. För att du ska kunna hålla på med sportsbetting är detta mycket grundläggande och viktigt att förstå.

I Sverige finns det bolag som har licens enligt den svenska spellagstiftningen, som dessa på, oddsbolag.se, men det finns också de som inte har det. Skillnaden är egentligen att de med licens är mer kontrollerade och lite tryggare och de som inte har det får inte göra reklam i Sverige. Spel utan licens kan göra att du kan få lite högre odds men samtidigt blir det inga skattepengar och minskad kontroll av staten. Det är upp till var och en.

Läs på och se till att du förstår innan du ger dig in i spelvärlden. När du väl är där är det lätt att dras med på alla olika erbjudanden, kampanjer och bonusar. Då gäller det mer än någonsin att ha koll på vad de olika menyerna innebär.

vad är betting?

Bonusar, erbjudanden och kampanjer

När du väl bestämt dig för vilket spelbolag som ska få äran att ha dig som kund kommer du överösas med en rad lockelser och erbjudanden. Ta det lugnt, och surfa runt på lite olika sajter för att hitta just det upplägget som tilltalar just dig.

Att registrera sig som kund kostar ingenting. För att få ta del av erbjudanden och olika välkomstbonusar behöver du oftast göra en första insättning. Ett tips från coachen kan ju för dig som är nybörjare vara att du ska försöka hitta en spelsida där du inte behöver sätta in en förmögenhet för att få spela.

Kanske ska du börja med en casino spelsida där det mer handlar o tur än skicklighet? Eller så kastar du dig rakt in i live betting på en sida som live streamar din favoritmatch, och spelet är igång.

Det viktigaste är att du har en genomtänkt strategi, en spelkassa som är i fas med din budget. Samt att du gör det för att det är kul och som vi brukar säga be smart bet smart!

Lycka till!