Bettasmart på svenska

Så bettar du smart på casino

Att betta på sport är roligt och spännande. Särskilt roligt är det förstås för den med ett genuint sportintresse. Eftersom det finns så många olika händelser och resultat att betta på är det dock lätt att man rycks med och bettar utan att först ha tänkt igenom det. För att lyckas så bra som möjligt är det viktigt att inte bara betta, utan att betta smart. Här ska vi gå igenom lite vad det innebär i praktiken.

Underbyggda satsningar och tydliga ramar

Det finns som nämnts väldigt många händelser att betta på. Förutom resultatet går det också att betta på en mängd andra saker. Det innebär att det kan gå otroligt snabbt att överskrida den maxgräns man personligen har satt för sitt spelande. Detta är något som du verkligen bör ha i åtanke. Sätt en tydlig gräns för dig själv för hur mycket pengar du får spela för. Sätt gärna en gräns både per dag och per vecka. Om du spelar på en bettingsajt där det finns möjlighet att sätta restriktioner rekommenderar vi att du även lägger in gränserna där. På så sätt kan du se till att du inte lockas att spela för mer pengar än du hade tänkt.

Nästa tips är att bara spela på spel som du antingen har tagit fram väl underbyggd statistik för och känner att du har på fötterna vad gäller din satsning, eller spel där du har en väldigt tydlig magkänsla. När det gäller livebetting hinner du sällan göra några statistiska uträkningar. Där handlar det snarare om att du tittar på matchen eller tävlingen och får en tydlig känsla av vad som ska hända. Beträffande matchresultat och andra spel som läggs före match är det däremot klokt att ta hjälp av statistik för att ta fram ett spel. Du bör helt enkelt ha en uppfattning om varför du spelar på ett visst sätt.

Höga odds och låga odds

För att vinna stort behöver du spela på de höga oddsen och lyckas med spelen. Du kan dock inte chansa vilt och enbart satsa på höga odds rakt av. Mixa gärna höga odds och låga odds i ditt spel. Se dock till att de höga odds du väljer att spela på är händelser som du bedömer att det finns en chans ska inträffa.