Bettasmart på svenska

Framgångsrika strategier vid betting

Du har säkert läst om spelstrategier vid några tillfällen och du kanske funderar över om det egentligen är någon idé att använda specifika strategier eller inte. Svaret är att det dels beror på vad du väger in i ordet strategier, vilka strategier du i så fall väljer att använda samt hur slaviskt du följer dem. En strategi kan till exempel vara att aldrig frångå dina budgetramar som du har satt upp från början och det är en bra strategi att följa. Om strategin däremot är att alltid satsa det dubbla om du förlorar ett bet, då är du ute på hal is.

Jämförelse av sannolikhet och odds

En strategi som du kan använda dig av och som faktiskt är klok att använda, är att jämföra sannolikheten att något ska hända med det odds som ges. Allra bäst är det förstås om du räknar ut sannolikheten med hjälp av statistik, eftersom du då verkligen har belägg för detta. Om du är väldigt kunnig är det dock fullt möjligt att du själv kan göra en någorlunda uppskattning av sannolikheten. Du behöver sedan räkna om detta till odds, så att du ser om oddset ger ett positivt värde för dig. I det här fallet bör du bara spela på odds som ger ett positivt värde, så att det lönar sig att satsa. Här har vi skrivit en artikel om en av våra favorit strategier som är att utnyttja semifasta odds.

Satsa på vissa favoriter

En annan strategi som du kan tillämpa då och då är att spela på utvalda favoriter för att samla in en rad mindre vinster och på så sätt fylla på spelkontot. Du ska inte göra detta på ett automatiserat sätt, det vill säga bara välja favoriten i varje match eller tävling. Istället ska du titta på de stora favoriterna, och även här se till att utvärdera om oddset ger ett positivt värde, det vill säga om du bedömer att sannolikhet i förhållande till odds gör det till ett spel som är värt att satsa på. Vinsterna blir naturligtvis inte lika stora som om du lyckas pricka in en otippad vinnare, men många bäckar kan också bilda en stor å. Det gäller helt enkelt att du gör dina val med omsorg, oavsett om du spelar på favoriter eller på de mer otippade utmanarna.