Bettasmart på svenska

Lägg smarta livebets – 3 tips för att förbättra din livebetting

Livebetting är en speciell form av betting som har blivit mer och mer populär på senare år. Oavsett om du spelar hos ett spelbolag med svensk licens eller casino utan licens är livebetting ofta en central del av produkten. Men vad ska man tänka på när man spelar livebetting och vilka tips finns för att bli en mästare på att lägga livebets?

Livebetting på fotboll

I grunden är livebetting samma sak som betting. Det handlar om att hitta odds och lägga bets som kommer att leda till vinst. Det kan handla om vilket lag som vinner matchen, hur många mål det ska göras eller vilken spelare det är som inleder målskyttet. Det går att lägga bets på nästan vad som helst och samma sak gäller för livebetting.

Den stora skillnaden med livebetting är att du får chansen att lägga bets under matchens gång. Klassisk betting handlar om att försöka förutse resultatet i matchen innan den spelas, men livebetting pågår parallellt med matchen. Det gör inte minst att oddsen kan variera kraftigt från minut till minut.

Många älskar livebetting, men vad ska man tänka på för att bli så bra som möjligt på att lägga livebets? Här är våra bästa tips.

  1. Läs på redan innan matchen

En fördel med livebetting är att man kan låta matchen sätta sig och därefter bilda sig en uppfattning om vilket lag som har övertaget. Men faktum är att research är precis lika viktigt när man ska lägga livebets.

Se till att läsa på om lagen eller utövarna redan innan matchen startar. Hur ser formen ut? Brukar laget prestera bättre i den första eller sista delen av matchen? Finns det bra spelare vid sidan om som kan hoppa in? Det är viktiga saker att känna till för att kunna lägga smarta livespel.

  • Fokusera på sporter du är välbekant med

Ett vanligt misstag som många livebettare gör är att man spelar livebetting på alla möjliga sporter. Det kan vara roligt att lägga livespel på tennis, ishockey och cricket. Men om det är tre sporter du aldrig tittar på eller har något intresse för kommer risken för att trampa snett vara större.

Fokusera på den sport eller de sporter som du har bra erfarenhet av. Det kommer att hjälpa dig att göra smarta spelval när du spelar livebetting!

  • Ha tålamod när du spelar livebetting

Den stora vinsten med livebetting är att den som har is i magen kan hitta betydligt högre odds än om man lägger ett spel innan matchen. Om laget du tror på har en svag inledning på matchen, eller rent av släpper in ett mål, kommer oddset på laget i fråga bli betydligt högre. Om du är övertygad om att laget vinner ändå kan du lägga ett livespel till ett väldigt mycket högre odds.

En del sporter är också speciella, som tennis och amerikansk fotboll. Det är två sporter som spelas i små segment hela tiden. En vunnen boll kan få oddset att förändras med flera tiondelar i tennis. Ett tappat bollinnehav i amerikansk fotboll kan få samma effekt. Men det behöver inte betyda att sannolikheten för att spelet ska sitta har förändrats lika mycket.

Med is i magen kan du alltså hitta högre odds på samma spel!