Bettasmart på svenska

GTA spel kommer till Netflix – hur denna kupp ändrar Netflix position i spellandskapet

Tv- och datorspel har idag sin givna plats som underhållningsform och fritidsintresse i gemene mans hem. Onlinespel har med sina miljontals användare utvecklats till en egen subkultur som påverkar samhället. Spelen har skapat sin egen nisch och är en industri som omsätter otroliga summor varje år.

spela gta på datorn, (unsplash)

Netflix satsar på större spelutbud

Under 2022 lyckades Netflix öka sitt utbud av tv-spel från 24 till 50. I år har de gått från 50 till drygt  80 spel, vilket är helt enligt företagets plan att göra Netflix Games till en central del av företagets strategi. Netflix satsar på att bli en stor kraft att räkna med i spelvärlden.

Utveckling av underhållningstjänster

Det finns många gemensamma nämnare mellan tv- och datorspel samt andra underhållningstjänster som ännu inte är kopplade till Netflix. Frågan vi ställer oss är om de eventuellt tar ett steg vidare och lägger till nya former av underhållning i sitt tjänsteutbud? Underhållande spel som exempelvis Mr Green tillhandahåller, riktar sig till en bred publik och känns även som en avkopplande flykt från verkligheten när man väl behöver en paus. Detta ligger helt i linje med de underhållningsformer Netflix erbjuder redan idag. Det ska bli spännande att följa vilka nyheter som kommer att dyka upp i Netflixs utbud framåt.

Årets julklapp från Netflix – lansering av GTA-trilogin

Lagom till jul lanseras en modifierad mobilversion av tre GTA spel (Grand Theft Auto games). Den tidiga och efterlängtade julklappen släpps 14 december i samarbete med Rockstar Games. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, består av tre populära titlar; GTA III, Vice City och San Andreas. Dessa spel bäddar för många trevliga stunder under den kyliga vintersäsongen vi har framför oss. Oavsett om man använder operativsystem som iOS, Android eller kör via Netflix egen tjänst, så kommer alla prenumeranter att kunna njuta av de nya spelen.

Du kan enkelt spela de olika versionerna på smartphones och surfplattor, utan att betala extra avgifter eller behöva köpa till något i appen. Vi kommer inte heller att behöva uppleva de störningsmoment som annonser brukar innebära. Om du är väldigt ivrig och inte vill riskera att missa premiären för denna spännande lansering, kan Netflix prenumeranter registrera sig i förväg på sitt favoritspel genom App Store eller Google Play. Kom bara ihåg att du måste logga in med ditt Netflix konto och din profil för att kunna spela mobilversionen av trilogin Grand Theft Auto.

Gangsterspel sprängfyllt av action

För den som ännu inte provat spelet och känner sig osäker på vad det är, så är GTA en serie actionfyllda spel med allt vad ett modernt gangsterliv kan innebära i form av fordon, pengar och vapen. Det första spelet i serien gavs ut redan 1997 och har därefter utvecklats och fler spel har tillkommit. Spelserien är alltså inte ny, även om den är ständigt aktuell och omåttligt populär hos sina fans. Vi är många spelare som uppskattar äventyr och spänning och i detta actionladdade spel kan vi mötas i ett spelintresse, oavsett ålder och erfarenhet.

actionspel /unsplash

Netflix tar stora kliv framåt på spelmarknaden

Med sin ökning av spelkatalogen från 24 spel till drygt 80 under en period på två år, tycks streamingjätten Netflix på allvar satsa på en expansion riktad till en bred och  mångsidig publik. Samtidigt satsar de på att rikta sig direkt till vana spelare och fans av populära spel, som nylanseringen Grand Theft Auto. Denna satsning innebär att de på allvar kan bli en farlig konkurrent till de andra aktörerna i kampen om prenumeranter och spelare.

I juli 2023 hade Netflix 233 miljoner användare världen över. Om majoriteten av dessa börjar använda tjänsten som sin huvudsakliga streamingtjänst för underhållning och spel, kan vi nog räkna med att Netflix har potential att växa rejält på spelmarknaden.