Bettasmart på svenska

Betting på underhållning och specialer 

Under många år har det varit sport som har varit det som folk förknippar med betting men faktum är att kategorin underhållning och specialer växt så det knakar de senaste åren. Politik, väder, musiktävlingar och mycket annat finns numera tillgängligt för odds. Därför ska vi titta närmare på några av de mest populära alternativen som finns tillgängliga.

Mello och Eurovision Song Contest leder vägen

De senaste tio åren har utbudet av odds på Melodifestivalen och Eurovision Song Contest förändrats dramatiskt. Några som har stenkoll på detta är experterna på Nätcasinoguide som går igenom oddsen inför varje deltävling och den stora finalen i Melodifestivalen. Dessutom har de all information om betting på Eurovision Song Contest, Oscarsgalan och annat på temat. De är därför ett naturligt val för den som vill upptäcka mer inom odds på Mello, Eurovision Song Contest och underhållning generellt.

Populära marknader inkluderar vilka två bidrag som går till final i varje deltävling i Melodifestivalen. Givetvis är det också populärt att oddsa på vem som vinner Mello och därmed får representera Sverige i Eurovision. Inför ESC är head 2 head mellan nationer, slutvinnare eller över/under antal poäng vanliga marknader. 

betting på politik

Politik betting har blivit extremt populärt

Det stora genombrottet för betting på politik kom i det amerikanska presidentvalet 2016 när Donald Trump mot alla odds och till världens förvåning blev USAs president. Sedan dess har vi fått se intresset kring odds på såväl det amerikanska presidentvalet som det svenska riksdagsvalet öka lavinartat.

Inför det senaste svenska riksdagsvalet jämförde ett ledande svenskt spelbolag intresset och omsättningen med en VM-final som är världens största idrottsmatch. Det säger en hel del om hur betting på politik ökat i intresse.

På svenska riksdagsvalet erbjuds odds på vem som blir nästa statsminister, head 2 head mellan olika partier och mängder av andra alternativ som röstdeltagande, över/under i procent på enskilda partier och vilket block som får majoritet.

Galor och ceremonier

Varje år ska underhållningsbranschen lyfta upp varandra genom åtskilliga galor. Det mest kända exemplet är Oscarsgalan, eller Academy Awards, som belönar de främsta prestationerna på vita duken. Hos spelbolagen finns det massor av odds att upptäcka på Oscarsgalan som bästa film, bästa regi eller vilken film som får flest statyetter.

Du kan också placera bets på Golden Globe, Tony Awards, Emmys och Grammys. Även svenska motsvarigheter som Rockbjörnen, Grammis och Guldskölden kan finnas tillgängliga för betting. Andra prisceremonier som BBC Personality of the Year eller Forbes Person of the Year brukar också gå att betta på hos svenska spelbolag. 

Väder betting är ett annorlunda moment

I Sverige är inget samtalsämne lika lättillgängligt som vädret. Den nordliga placeringen gör att högtider som midsommar och julafton är högst förknippade med väder. Hur vädret blir på midsommar samt om det blir snö på julafton är två av de mest populära marknaderna som finns tillgängliga inom betting på väder. 

Men det finns också andra marknader som ifall temperaturrekordet slås under året samt hur många millimeter regn som faller. Ytterligare marknader kan finnas tillgängliga hos vissa spelbolag.

/Bettasmart