Bettasmart på svenska

Allt och lite till om lottospel, lottobonusar och lottoresultat

Så länge du hittar ett pålitligt lotteri är det inga svårigheter att både köpa lotter, att hämta ut en lottobonus och att sedan få reda på resultaten efter en dragning. Om just du vill komma i gång med spännande lottospel finner du nedan en liten snabb genomgång av det viktigaste som du bör ha på minnet när du börjar köpa lottorader.

Hur du köper och rättar lottorader

Lotter har du möjligheten att köpa på bland annat en spelsajt på nätet, och det finns flera olika varianter att välja mellan. Det viktigaste är att se till så att den spelsajten som du väljer har en svensk spellicens tillsammans med ett brett urval av lottospel att prova på. Att köpa lotter är inte någon komplicerad process, utan du klickar dig bara in på det lottospelet som tilltalar dig. Därefter väljer du hur många rader du vill köpa och vilka nummer inom varje rad som du vill satsa på. Detta kan du även slumpa fram om du så föredrar.

Du betalar sedan för raderna med exempelvis Mastercard, VISA, Paypal, Swish eller med pengar som du redan har på ditt spelsaldo. När en dragning väl har ägt rum kan du få tillgång till ditt lotto resultat genom att klicka dig in på ditt konto och därefter ta dig till dina köpta lottorader. Du kommer dock med största sannolikhet även att få ett mejl som informerar dig kring huruvida du har vunnit eller inte.

Systemspel och bolagsspel

Vi nämnde att enkelrader kan köpas på ett ganska enkelt och smidigt vis, men visst finns det flera sätt att spela på än så. Du kan bland annat ta beslutet att ingå i ett systemspel, vilket syftar på att du väljer ett större antal nummer per lottorad än vad som är standard. Detta blir alltid väldigt mycket dyrare, men dina vinstchanser skjuter i höjden, så vissa spelare anser att det ändå är värt besväret.

Bolagsspel är ett annat sätt att spela lotto på, och här spelar du tillsammans med andra personer. Du delar kostnaden av lottoraderna med flera spelare så att det ska bli billigare för var och en. Ju fler lottor ni har, desto större blir ju chansen att ni vinner. Om en vinst skulle kammas hem delar ni på den. Svårare än så är det inte att ta del av ett bolagsspel.

Att välja lottobonus

Det finns ett antal olika lottobonusar, men en av de vanligaste som du sannolikt kommer att stöta på är gratisrader. Som namnet antyder betyder detta att du får en lottorad utan kostnad när du gör din första insättning på lottosajten. Även matchningsbonusar kan förekomma där din insättning matchas upp till ett visst belopp.

Bra att ha i åtanke är att du enbart kan hämta ut en bonus per lottosajt på grund av den svenska spellagen som introducerades i början av 2019. I vanliga fall räcker detta dock gott och väl för att se till så att lottoupplevelsen blir extra spännande!