Bettasmart på svenska

Spelstrategier vid betting

Betting är något som funnits sedan urminnes tider och är ett populärt sätt att spela på idag. Kort och gott kan man säga att betting är att slå vad om något, till exempel vilket sportlag som ska vinna i en match.

Men hur ska man göra då för att ha störst sannolikhet att vinna? Att betta på enbart känsla kan ju vara kul, men kanske inte det smartaste sättet att spela på. Då är det ju tur att det finns olika spelstrategier man kan välja på för att öka sina chanser att vinna!

Olika sorters spelstrategier vid betting

Det kan alltså vara värt att sätta sig in i olika spelstrategier när man vill betta, och nu ska vi gå igenom några av de vanligaste. Har ni förresten sett att man numera kan registrera sig via mobilen på olika spelsidor för att sedan betta med Swish, riktigt smidigt och bra.

smart betting

Sure bets

I den här spelstrategin är ditt mål att hitta skillnader i odds på olika bettingsidor. När du har hittat dem så är det bara att betta på alla utfall i den specifika matchen, och du vinner oavsett hur matchen slutar!

Det låter ju väldigt enkelt, men det här är en strategi som kräver mycket tid. Det gäller som sagt att kolla oddsen på en massa olika ställen, och det är tidskrävande.

Det finns mjukvaror som kan gör det här åt dig, men det kostar så klart också. Man brukar inte kunna vinna några enorma summor om man inte satsar stora pengar på sure bets, men som namnet antyder så är det ändå lätt att vinna om man sätter sig in sig i systemet och har koll!

Kanske är du bara intresserad av att spela på fotbolls-VM, och då finns sidan Vm-odds.se som ett utmärkt alternativ.

Kellys kriterium

I världen av betting brukar det pratas om att man som spelare ska svara på frågorna:

  • På vem ska jag spela?
  • På vad ska jag spela?
  • Var ska jag spela?
  • När ska jag spela?
  • Hur ska jag spela?
  • Varför ska jag spela?

Men frågan om hur mycket man ska spela för då? Här kommer Kellys kriterium in!

Kellys kriterium använder sig av matematik för att räkna ut om du överhuvudtaget bör spela på ett speciellt spel och hur mycket pengar du ska satsa i så fall.

Det här är formeln för Kellys kriterium: (BP-Q)/B

B = Oddset i decimaler – 1

P = Sannolikheten att du vinner

Q = Sannolikheten att du förlorar (1-p)

Resultatet av ekvationen anger hur mycket du ska satsa.

Asian handicap

Det här är en vanlig spelstrategi när man bettar på fotboll på grund av att det är den sport där det är vanligast att det finns tre utfall per match. När man spelar med Asian Handicap som strategi finns det bara två olika utfall per satsning. Innan varje match så ger spelbolagen båda lagen ett handikapp.

Det fina med den här spelstrategin är att man har en chans att få båda halva och hela insatsen tillbaka!

Fibonacci

Den här strategin passar bäst att använda när chansen att vinna är 50:50. Det bygger på en matematisk sannolikhetsteori, och roulette och Blackjack är spel som det fungerar bra i. Det är faktiskt så att enligt många som spelar på casino så är det här det absolut bästa sättet att vinna pengar på!

Fibonacci var en gammal matematiker som kom på den här talföljden där varje tal är summan av de två närmast föregående talen:

1 , 1 , 2 , 3 , 5 , 8 , 13 , 21 , 34 , 55 osv…

När man spelar med den här strategin ska man vara medveten om att det handlar om att man ska ha tur. Målet när man använder Fibonacci som spelstrategi är att vinna två gånger i rad. Du väljer en plats i talföljden att börja på och börjar spela, varje gång du vinner så tar du ett steg till vänster i talföljden och varje gång du förlorar flyttar du dig till höger i talföljden.

Arbitrage-systemet

I den här strategin handlar det om att man ska leta reda på odds hos olika spelbolag som ligger tillräckligt långt ifrån varandra. Det gör att man kan betta på alla möjliga utfall och gå med vinst!

För att räkna ut om ett spel är ett arbitrage finns det en formel att använda:

1 / Odds A = X %

1 / Odds B = y %

X + Y = Z

100 – Z = Arbitragemarginal.

För att det ska vara ett arbitrage måste Z understiga 100.

Ja det här är ett antal olika strategier du kan använda dig av när du vill ge dig in i betting-världen, men tänk på att man måste sätta sig in i dem för störst chans att det ska fungera. För att få veta mer så kan du googla på spelstrategi betting, så hoppas jag att det ska hjälpa dig att lyckas.

Lycka till!