Bettasmart på svenska

Oddstrading, sportens aktiemarknad

Brukar du ha svårt att bestämma dig för vilket resultat du ska spela på? Ibland känns det som om det är svårt att hitta rätt odds, att de varierar en hel del hela tiden. Vissa jagar bästa oddsen och har konto på flera siter för att se vilken som erbjuder bästa odds för stunden.

Vill du göra något mer med ditt bettande, då ska du kika på oddstrading! Det är en marknad där man köper och säljer odds och förhoppningsvis tjänar en slant.

testa oddstrading

För den som handlar en hel del med aktier och andra värdepapper är det här vardagsmat. För andra som mest spelar på den vanliga oddsmarknaden kan det kännas lite märkligt och ovant, men det är egentligen inte så annorlunda än det vanliga oddset. Om du följer oddsen på tillexempel bästabettingsidorna.se så kan du se hur mycket de varierar över tid och även följa de internationella oddsen för att ha tillgång till en större marknad.

Oddstrading for dummies

För den som är nybörjare och som aldrig har varit i kontakt med oddstrading kan det kännas lite främmande. Det kan till och med vara så att du har köpt ett högre odds på en tradingmarknad utan att du hade koll på att det var just det du gjorde.

Den här handeln är som hetast under en match som svänger fram och tillbaka och hoppas på att man prickar in ett köp av ett odds när det är som högst för att sedan sälja det igen när oddset sjunker. På sätt är man inte fullt lika beroende av det faktiska slutresultatet utan förhoppningsvis gör man en bra affär på vägen.

Sammanfattning av oddstrading:

Man satsar sina pengar på att oddset på en match ska gå ner och så köper man det oddset står i nu och säljer det till ett högre pris när det sedan har gått ner.

Flest köp och sälj sker under en match men det pågår även inför en match, speciellt om det framkommer detaljer kring de som ska mötas som påverkar oddset rejält. Det kan vara en skadad spelare i det ena laget eller väderförhållanden matchdagen.

Undvik de automatiserade datorprogrammen

Det finns en del program som erbjuder sig att sköta ditt köpande och säljande av odds åt dig, ofta lovar de stora vinster och ofta levererar de smått. Ska man hålla på med oddstrading och ha en chans att tjäna en hacka på det ska man tycka att det är roligt och sätta sig in i vad det innebär. Det är svårt och det går snabbt vilket är en del av tjusningen! För den som sitter och läser på innan matcher och lär känna spelarna och lagen i detalj så är oddstrading ett kul sätt att ta vara på all den kunskap som man sitter på.

Störst chans att lyckas med sin oddstrading på de matcher som drar stor publik

De matcher som det ofta spelas mycket under spelets gång är de där slutresultatet inte är givet innan slutsignalen ljuder. Det är på de här matcherna som man kan tjäna en hacka på att köpa och sälja odds.

Vanligaste sporterna är amerikansk fotboll, amerikansk basket, tennis och fotboll. Helt enkelt de sporter med mest publik och där det svänger fort.

Detta kan vara ett smart sätt att betta.