Bettasmart på svenska

Fördelar och nackdelar med livebetting på fotboll

Fotboll är världens mest populära sport med hundratals miljoner följare runt om i världen. Det är inte bara allmänt omtyckt att njuta av sportens konst och intensitet, utan också att spela på det. De senaste åren har livebetting blivit allt större bland fotbollsfans. Är du en av de som funderar på att betta live? Då kan det vara en god idé att undersöka vilka för och nackdelarna folk anser att det har.

Idag finns det omkring ett hundra aktiva spelbolag bara i Sverige, där samtliga som erbjuder betting på sport också har ett utbud med livebetting. Av den anledningen har det också dykt upp jämförelsesajter som granskar marknaden och ser vilka nya spelbolag som är bäst att vända sig till. Dessa sajter kan vara bra att hålla utkik på innan du väljer vilken aktör att spela hos.

livebetting på fotboll

Fördelar med livebetting

Det finns flera anledningar att många spelar live betting, där den mest självklara är att du kan känna av en matchbild under tiden du spelar. Det vill säga att du kan se tjugo minuter av en match och sedan spela på vem som kommer att vinna, göra det första målet eller den delen släppa in första kassen. Du kan också spela på att ett lag ska vända en match – vilket inte är möjligt när du lägger ditt spelresultat inför en match. Att kunna sprida ut sitt spelande gör en mer engagerad i en match. När du spelar på resultat inför en drabbning kan ditt bet vara förlorat tidigt om resultatet inte går din väg.

Många finner det också mer underhållande att vara aktiv med sitt spelande under matchens händelseförlopp. Om din polare tvingar dig att kolla på ett bottenmöte i tyska andraligan en disig söndagseftermiddag kan det som neutral åskådare göra matchen betydligt mer intressant att spela på den.

Nackdelar med livebetting

Precis som det kommer fördelar med livebetting kommer det också nackdelar. Om du spelar på ett resultat inför en match, så kan du inte ändra det när det väl är dags. Du måste helt enkelt hålla dig till din plan. Med livebetting kan en matchbild påverka din ursprungliga tanke inför en match.

Exempelvis spelar du på att Manchester United vinner mot Arsenal i FA-cupen, men efter tio minuter har Londonlaget tagit ledningen. Du vågar då inte längre stå fast vid ditt bet och låter impulserna få dig att stänga ditt spel. Du går med förlust, men hade du legat lågt hade du fått se United vända och vinna matchen med 3-1.

Livebetting kan också få dig att ta förhastade beslut. Låt säga att ditt spel på vem som gör första målet går i kras och du vill vinna tillbaka dina pengar genom att få rätt på ett annat spel. Då är det lätt hänt att du kommer skjuta från höften istället för att göra ett mindre genomtänkt beslut, vilket kan resultera i ett ännu sämre utfall.

I slutet av dagen finns det för och nackdelar med allting. Det viktigaste är att du kommer ihåg att betta smart.