Bettasmart på svenska

Att tänka på innan du börjar betta på odds

Det är ingen hemlighet att oddsbetting kommer med både för- och nackdelar beroende på hur du spelar, vilka beslut du tar och vad ditt tankesätt är. För att se till så att du träder in i världen av betting på rätt sätt ska vi därför nedan tala om hur betting fungerar och vad som är bra att ha i åtanke. För att även ta del av händiga strategier vid betting, klicka här. Annars är det bara att fortsätta att läsa för att ta reda på mer!

Hur fungerar odds?

Odds agerar som en uppskattning, och siffran talar om för dig hur sannolikt det är att en särskild händelse sker eller att ett särskilt resultat av en match utspelar sig på ett visst sätt. Om ett lag som du kan satsa på exempelvis har ett odds på 2.5 betyder detta att du mottar 250 kronor om laget skulle vinna efter dess att du har satsat 100 kronor. Du har på så vis vunnit mer än dubbelt så mycket som du satsade.

Självfallet är det dock viktigt att du har kunskap om de olika lagen och spelarna för att säkerställa att du tar de rätta besluten. Inte förvånansvärt nog kommer du även att vinna ett mindre belopp pengar om vinstchanserna är stora, så du bör alltid tänka igenom dina valmöjligheter noga.

Är du mest intresserad av fotboll? Då kan vi rekommendera Casumo som har en avdelning för odds och att just tippa fotboll.

Olika typer av satsningar

Utöver att få välja en särskild sport och match att satsa på är det inte alltid så att oddsbettingspelare bettar på just resultatet av en match. Det finns nämligen ett stort antal andra alternativ som ser till så att matchen blir ännu mer spännande.

Exempel på vad du kan satsa på är vilket lag som kommer att göra mål först, hur många mål totalt som görs under matchens gång, hur många gula kort som ges ut, hur resultatet ser ut vid halvtid och mycket mer. Som om detta inte vore nog finns det i vissa fall till och med möjligheten att placera vad under matchens gång, vilket gör den ännu mer spännande att följa. Läs mer om sport och sportsbetting hos Oddset för att lättare komma i gång.

Ha följande i åtanke innan du bettar på odds

Allt som har att göra med spel om riktiga pengar kommer att medföra risker, men om du spelar på ett ansvarsfullt sätt kan du undvika många av dessa risker. Just därför är det av yttersta vikt att du har ett antal punkter i åtanke innan du väljer ut din första match att satsa på.

En av dessa punkter är att självfallet aldrig spela om du inte har råd att förlora pengarna som du spelar för. Viktiga utgifter såsom hyra, räkningar och mat ska aldrig undvikas för att ha mer pengar över att använda på oddsbetting. Du ska heller aldrig ta lån för att spela på odds, utan så fort oddsbetting blir ett ekonomiskt problem för dig är det dags att lägga spelandet på hyllan. Så länge du spelar ansvarsfullt kan det dock vara riktigt roligt och givande att ta del av oddsbetting.