Bettasmart på svenska

Allt du behöver veta om sportbonusar

Vill du lära dig mer om sportbonusar? Då har du kommit rätt! I denna artikel listar vi nämligen de vanligaste typerna av oddsbonusar, förklarar hur dessa bonusar fungerar och vad som är viktigt att tänka på. 

Insättningsbonus 

Den vanligaste oddsbonusen är en procentuell bonus, vilket ofta kallas för en insättningsbonus. Denna bonus fungerar som så att spelaren sätter in en summa och spelbolaget matchar en viss procenten av insättningen. Det kan variera mellan 50% till 500%, men oftast ligger insättningsbonusen på 100%. 

Om du tar del av en 100% bonus och gör en insättning på 1000 kronor, kommer spelbolaget att matcha din insättning och ge dig 1000 kronor i bonus. Detta ger dig totalt 2000 kronor att spela för. En väldigt trevlig sport bonus om du frågar oss! Hos Tipsarenan blir du uppdaterad med nya sportbonusar regelbundet. 

sportbonus

Riskfritt spel 

En vanlig term på spelmarknaden är så kallade riskfria spel. Ett riskfritt spel är en bonus som ger dig möjligheten att lägga ett spel, utan någon risk för att faktiskt förlora.

Vanligtvis erbjuds riskfria spel på en specifik match, till exempel Manchester United vs Liverpool. Utformningen kan då vara i stil med ‘Spela för 100 kronor på Man Utd vs Liverpool och få din insats tillbaka om ditt spel inte går in’. 

Förhöjda odds 

En oddsbonus som var väldigt populär för några år sedan är förhöjda odds, eller boostade odds som det också kallas.  Förhöjda odds fungerar precis som det låter: det är kort och gott förhöjda odds på en specifik match. Oddsen kan antingen vara förhöjda på en typ av spelform, till exempel att ett av lagen vinner, eller på flera olika spelformer. 

Bonusvillkor för oddsbonusar 

Nästan alla olika oddsbonusar har regler och villkor som behöver följas. Innan du tar del av en bonus är det viktigt att läsa igenom dessa villkor. Det är främst 3 beståndsdelar som är viktiga att känna till. Detta är omsättningskrav, giltighetstid och minimum odds. Nedan djupdyker vi ner i vad dessa begrepp betyder och innebär för dig som spelare. 

Omsättningskrav

Det viktigaste att hålla koll på är omsättningskravet. Ett omsättningskrav syftar på hur många gånger du behöver spela för, alltså omsätta, din bonus innan du kan begära ett uttag på eventuella vinster. Olika spelbolag erbjuder olika omsättningskrav. För en vanlig oddsbonus brukar omsättningskravet ligga någonstans mellan x4 och x8 gånger bonussumman. 

Låt säga att du får en oddsbonus på 100 kronor med omsättningskrav x4. Det innebär att du behöver omsätta 100×4, vilket blir totalt 400 kronor. 

Giltighetstid

Omsättningskravet tillkommer även med en giltighetstid. Giltighetstid syftar på hur många dagar du har på dig att omsätta färdigt din bonus. Förut fick svenska spelbolag själva välja hur lång giltighetstiden skulle vara, det kunde vara allt från 48 timmar till 30 dagar. 

I och med den svenska spellagen som infördes 2019 behöver numera alla svenska spelbolag ha 60 dagar som giltighetstid på alla sina bonusar. 

Minimum odds 

Nästan alla oddsbonusar har även ett minimum odds. Ett minimum odds är kort och gott det lägsta oddset som du kan lägga för att det ska räknas till omsättningskravet. Minimum oddset på en sportbonus brukar ligga någonstans mellan 1.3 och 2.00. 

Om du tar del av en bonus med minimum odds 1.8 och du spelar på en match som har odds 1.5 kommer denna match inte räknas till ditt omsättningskrav. 

//Bettasmart.se