Bettasmart på svenska

Betting med eller utan licens – vilket är egentligen smartast?

Att betta är i dag enklare än någonsin tack vare en stor mängd nätcasinon att välja bland. Villkoren hos de olika spelbolagen tenderar att skilja sig åt. För att betta smart gäller därför att välja rätt spelbolag.

Det är ingen hemlighet att alla bettare är på jakt efter stora vinster – så vilken är egentligen den smartaste vägen dit?

Den svenska spelmarknaden

År 2019 infördes nya krav på den svenska spelmarknaden vilket innebar en snävare reglering, i syfte att skydda spelarna. Spelarnas åsikter kring spellagen går isär. Vissa menar att utvecklingen är positiv och pekar på säkerheten, medan andra menar att utvecklingen minskar möjligheterna till stora vinster.

Bland de spelare som kritiserat förändringarna har många valt att vidga sina vyer genom att blicka mot spelbolag utanför Sverige, vilket innebär att man undkommer regleringarna. På bettingutanlicens.org kan du läsa allt om betting utan licens och även hitta de bästa spelbolagen.

med eller utan licens
Med eller utan licens?

Insättningsgränser

Nuvarande reglering innefattar att samtliga spelare har en maximal insättningsgräns på 5 000 kronor per vecka. Den som vill spela för mer kan inte göra så hos ett svenskt bettingbolag. Hos spelbolag utan svensk licens finns dock inte detta krav. Insättningsgränserna utanför Sverige är i de flesta fall upp till spelaren själv att sätta, vilket kan möjliggöra större potentiella vinster.

Bredare utbud

En stor del av att betta smart är att hitta de bästa oddsen. Att söka sig utanför Sveriges gränser innebär ett större utbud av spelbolag, vilket i sin tur innebär ett bredare utbud av odds. Möjligheten att hitta de högsta oddsen är därför som störst hos bettingsidor utan svensk licens.

Bonusar

Liksom utbudet av odds är även utbudet av bonusar större hos spelbolag utan svensk licens. Svenska spelbolag får endast erbjuda en bonus per spelare på maximalt 100 kronor. Då bonusar är ett av de mest uppskattade elementen inom betting har detta blivit en vanlig anledning att välja utländska spelbolag, där reglerna kring bonusar betydligt friare.

Hos spelbolag utan svensk licens kan spelare ta del av fler och större bonusar. Detta innebär möjlighet till större potentiella vinster utan att behöva satsa mer pengar.

Säkerhet

Det som ofta framhålls som den negativa aspekten av betting utan licens är säkerheten. Svenska spelbolag är tvungna att vara anslutna till tjänsten Spelpaus, där spelare med problematik enkelt kan stänga av sig själva från all form av spel i Sverige.

Att stänga av sig själv via Spelpaus innebär därför att man fortsatt kan spela på sajter utan svensk licens. Dessa sajter har normalt sett inte särskilt höga krav på spelarens säkerhet. Den som väljer att spela utanför Sveriges gränser bör därför vara uppmärksam på tecken på spelproblematik.

Utbetalningar

En vanlig fråga kring betting utan licens rör utbetalningarna och huruvida man behöver betala skatt. Detta skiljer sig från olika spelbolag. Om spelbolaget har licens inom EU/ESS är utbetalningen skattefri. Om du väljer att spela utanför EU/ESS krävs däremot att de eventuella vinsterna redovisas i deklarationen och betalas skatt för.  

Vilket är smartast?

Så vilket är egentligen smartast – betting med eller utan svensk licens? Här finns inget svar som passar samtliga spelare. Det man kan säga är att betting utan licens ger spelare större frihet och möjlighet till större potentiella vinster. Men för att detta ska vara ett bra alternativ krävs att man har kontroll över sitt spelande, då ett smart spelande alltid är ett säkert spelande.

Be smart bet smart!

Källhänvisning: Informationen till denna artikel kommer till stor del från, Utländskaspelbolag.com.